Jeg besluttede at hjælpe dem

Under et ophold i Nairobi i efteråret 2003 fik Johannes Abildtrup kontakt til en gruppe på ca. 25 hjemløse gadebørn. Om aftenen tømte de spandene med affald fra restauranterne i området og sov tilfældige steder. Alle ønskede at få en uddannelse – men det var helt uden for deres rækkevidde. De var dømt til en kummerlig tilværelse på gaden.

Jeg besluttede at hjælpe dem. Der er nu fundet en egnet grund til opførelse af et hjem, hvor børnene kan blive undervist, selv dyrke grøntsager og holde husdyr. Grunden er på 40.000 m2 og ligger ca. 20 km sydøst for Nairobi City.

Formålet med AWE Centeret i Kenya er at støtte uddannelsen af hjemløse gadebørn og AIDS-enker i Kenya.

AWE’s hovedmål er at få så mange børn som muligt væk fra Nairobis gader og at give dem en værdig tilværelse. Det starter med at de kan få mad og undervisning. Derudover støtter AWE også en gruppe AIDS-enker.

Vil du hjælpe os med at få oprettet et uddannelsescenter til børnene og enkerne i Kenya, er du velkommen til at kontakte os.

 

Enhver håndsrækning og 25-øre tæller! Du kan melde dig ind som støttemedlem for kun 100 kr. pr. år. Jo flere medlemmer vi har, jo bedre mulighed er der for at søge tilskud til AWE-projektet hos internationale organisationer og virksomheder.
Skulle du have lyst til at give en håndsrækning med, kan du også henvende dig som frivillig medarbejder ved sekretariatet. Alder og uddannelse er underordnet, bare du har masser af energi og den rette indstilling til opgaverne.

Aage Rosendahl Nielsen
Stifteren af ƒ Verdensuniversitet, Aage Rosendal Nielsen, sammen med Johannes Abildtrup, maj 2003.

AWE står for “Association for World Education”. AWE blev startet i begyndelsen af 70’erne af nu afdøde Aage Rosendal Nielsen, som også stiftede det berømte – “Verdensuniversitet” i Skyum Bjerge, hvor han bl.a. havde besøg af John Lennon og Yoko Ono.

 

 

 

 

1_3_QFIDZoNLJo-250xAnita ved sin skole

Det første barn – Anita – startede i 2003 på en lokal kostskole. Da hun var begyndt på skolen skrev hun til Johannes Abildtrup:”Jeg er den lykkeligste pige i Afrika. Jeg har fået min nye skoleuniform, cardigan, sko, bøger og alt udstyr – tusind tak – jeg beder for dig, og for at du også må kunne hjælpe mange andre børn! Anita har besluttet at blive en dygtig læge!! Al hjælp vil være af uvurderlig betydning for, at projektet realiseres så hurtigt som muligt til gavn for disse gadebørn – og forhåbentlig mange flere – der er nemlig ikke kun 25 hjemløse gadebørn i Nairobi, men 25.000!! AIDS enkerne har fået et areal på 1 acre til dyrkning af afgrøder og har hver modtaget et microlån af den internationale humanitære orden “Order of Sct. John” til køb af redskaber og afgrødrer.

AWE